AcroContactYoga Élménytábor – Hvar

2019.08.09-08.16.

Jelentkezem a táborba

Visszaszámlálás:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Early bird kedvezmény:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Visszaszámlálás:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Early bird kedvezmény:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Programok

1. Állandó programok
– Reggeli programok
– Délelőtti programok
– Délutáni programok
– Esti programok
– Kiránduló napok
2. Kiránduló programok
3. Éjszakai programok

Tábori programok díja

 

Tábori programok

A Tábori programok összege        77 000 HUF/Fő

Gyerekeknek                                 39 000 HUF/Fő

Early Bird                                      69 000 HUF/Fő

 

A Tábori szállás

A szállás ára                                  52 500 HUF/fő 

Gyerekeknek                                  28 000 HUF/Fő

Eary Bird                                        49 000 HUF/Fő

A Tábori étkezés ára:             120 EUR 

A Tábori program ára, ami fakultatív, de feltételekhez kötött. Napi 4 program. A programok 3-4 órások. A kirándulások 15 órások, utazással pihenőkkel.

 

Hvar sziget „Dalmácia királynője”

Hvar Horvátország 4. legnagyobb szigete. Területe 299,6 km2, partvonala 254 km hosszú, népessége 11 ezer fő. A sziget legmagasabb csúcsa, a Sveti Nikola (Szent Miklós) 628 méter magas. Hvar Dalmáciában, a Brac-szigettől délre, Korculától és a Vis-szigettől északra fekszik. A szigethez közeli szárazföldi nagyvárosok: Split, Omis és Makarska. Évi 2715 órás, napi átlag 7,4 órás napsütéses órájával Hvar az Adria legnaposabb szigete, ahol télen is kellemes a hőmérséklet. Természeti szépségei egyedülállóak, szép öblök, buja növényzet: rozmaringok, levendulák, szőlőskertek, pineaerdők, olivaligetek jellemzik. A strandok a szigeten főként kavicsosak és sziklásak
Természeti szépségei mellett Hvar történelme is figyelemre méltó: itt találhatók a velencei építészet egyik legjobban megmaradt példái, és Horvátország legidősebb, és egész Európa egyik legrégibb települése (Stari Grad). Horvátország egyik legszebb, és legromantikusabb szigetét, Dalmácia királynőjét mindig érdemes felkeresni. Többen Horvátország legszebb szigetének tartják, igen felkapott, és látogatott sziget. Számos híresség is szeret itt nyaralni. Hvar megszámlálhatatlanul sok természeti, és építészeti szépséget, csodás öblöt és tengerpartot kínál. Szórakozási, és kulturális lehetőséget, és gasztronómiai élményekben sem szűkölködik Hvar, a legnemesebb borok kóstolhatók itt. Híres bor a Zlatan Pavac, a sziget finom vörösbora.

Hvar:

Hvar óriási kőváros erős olasz beütéssel. Ha Hvaron csak egy várost szeretne valaki megnézni, akkor ezt nem szabad kihagyni! Hvar város Vrboskától 22 kmre a sziget déli oldalán fekszik. A várból gyönyörű panoráma nyílik a Pokolszigetekre. Érdemes estefelé sétát tenni a város sikátoros utcáin, a parton a jachtok előtt, vagy egy felfelé kígyózó szerpentinen a várhoz. Hangulatos éttermek, fagyizók, bazár sorok várják az odalátogatót. A pokol szigetek, strandolásra is kiváló hely, stílusában még eldugottabb és vadregényesebb, mint a Hvar-szigeti strandok. Össze lehet kötni a városnézéssel is, amikor este visszahoz a taxi hajó, akkor megpihenve egy vacsora és aztán jöhet egy kis felfedezés, nézelődés a városban.

Hvar városa 3762 lakosával Hvar sziget fővárosa, különösen tiszta és rendezett település, mely megőrizte egyedi arculatát. Tengerpartját 7. századi városfal maradványok, világos színű házak és pálmafák díszítik. Hvar Főtere Dalmácia legnagyobb, és egyik legszebb főtere. A velencei paloták felett a Spanjola-domb húzódik korabeli erődítményével. Itt található Európa egyik legrégebbi nyilvános színháza, amely 1612-ben már várta látogatóit.

Hvar erődök:

A Spanjola-erőd Hvar városában, a dombon található, innen Hvar és több sziget látványa tárul elénk csodálatos színpompában a naplementében, sötétedéskor a fehér város és a sötétség kontrasztját fedezhetjük fel. Az erőd a 16. században épült, a puskapor-raktár felrobbanása után 1579-ben restaurálták. A francia, és az osztrák uralom alatt is bővült, az osztrák időkben épült a kilátó és a barakkok. Kiállítási tárgyai a középkorra és még régebbre nyúlnak vissza.

Sv. Stjepan / Szt. István Katedrális:

A katedrális a 6. századi kora keresztény templom helyére épült, jelenleg reneszánsz-barokk stílusban pompázik. A háromhajós katedrálisnak 11 barokk oltára van, melyek közül néhányat velencei művészek alkottak. Loggia és az óratorony
A kikötő végén helyezkedik el a Loggia, vagyis a Városháza, mellette az Óratorony, melyek a velencei uralom idején, a XV. században épültek. Egykoron a Loggiában lakott Hvar kormányzója. A Loggia ma a Hotel Palace-nak ad otthont. A Loggia előtti sétányon a bazársoron a helybéli asszonyok illatos levendulát és sok más dolgot árulnak.

Loggia és az óratorony:

A kikötő végén helyezkedik el a Loggia, vagyis a Városháza, mellette az Óratorony, melyek a velencei uralom idején, a XV. században épültek. Egykoron a Loggiában lakott Hvar kormányzója. A Loggia ma a Hotel Palace-nak ad otthont. A Loggia előtti sétányon a bazársoron a helybéli asszonyok illatos levendulát és sok más dolgot árulnak.

Vrboska:

Bár Vrboska a sziget egyik kicsi városkája, de nagyon szép. Egy védett öbölben, a hegyek felől érintetlen sűrű fenyőerdő közepén fekszik. Az öböl közepén egy apró szigetecske található. Itt a tenger mélyen benyúlik a városba és ahol már utca szélességűre elvékonyodik, több helyen hidakkal összekötve a két part, éppen ezért “Kis Velencének” is hívják. Vrboska ismert a szép apró kavicsos, sziklás vagy homokos strandjairól, ahol tiszta a levegő, kristály kék a tenger és érintetlen a természet. A környéken termelt zöldségfélék, friss hal, házi olíva olaj, friss fűszerek minden vendégnek igazi ínyenc élmény lesz, főleg igazi hvari borral. A kikötőben a városka szívében találhatók éttermek, pizzéria, pékség, fagyizó, koktélbár, pénzváltó, innen indul naponta egy sétahajó a Brac-szigeten levő Bolra. A kikötőben nagy daruval le lehet emelni nagyobb méretű jachtokat, és kikötésre is lehetőség van árammal, vízzel. Kisebb csónakokat be lehet engedni utánfutóról is. Hajóval, csónakkal lehetőség van sok olyan partot felkeresni, amelyek kívül esnek a “kocsival is elérhető” kategórián. Vrboska strandjaira a környező településekből is átjönnek, a hosszan elnyúló partok tagoltsága miatt. Ez a félszigetszerű nyúlvány, ami lehetővé teszi azt, hogy szinte minden nagyobb szikla után van egy öböl, ahol lehet fürödni.

Jelsa:

A mai Jelsát a 14. században alapították a közeli Pitve település kikötőjeként. A kis halászfaluból a hajóépítés és a tengerészet révén vált jelentős településsé. Magja a Szent János templom körül alakult ki. 1420-ban Dalmáciával együtt több évszázadra a Velencei Köztársaság fennhatósága alá került. Jelsa Splittől 43 kmre délkeletre, a stari gradi kompkikötőtől 9 km-re délkeletre, a Hvar sziget északi partján fekvő öbölben fekszik. Fenyőerdők, szőlő- és olívaültetvények, levendulamezők övezik. Jelsa városias jellegű település, nagy kikötővel. Splittel és a Brac szigetén levő Bollal hajójáratok kötik össze. Kedves kis ékszerdoboz, relax parkkal, nyüzsgő parti kávézókkal, fagyizókkal. Hamisítatlan élő tengerparti városka. Strandjai inkább a városka mögött vannak, ha leszámítjuk a kikötő melletti pici strandot. Augusztus végén itt rendezik a halünnepélyt, amikor is egész éjjel több színpadon szól a zene és tart a mulatság. A fagyik itt a legfinomabbak. 

Stari Grad:

Stari Grad Európa egyik legrégebbi városa és egyben Hvar sziget legrégebbi települése. A sziget északnyugati részén, öbölben fekszik, a hajósok kedvelt helye. Itt egykor a Pharos nevű görög város volt található. A görögök Krisztus előtt 385-ben érkeztek erre a területre, majd a rómaiak Krisztus előtt 219-ben lerombolták, és felépítették a Pharia nevű római települést. Az öböl déli részén az Osztrák-Magyar Monarhia idejebeli házakat látunk. A legnaposabb és illatos adriai szigeten kellemes sétákat és kirándulásokat tehetünk. Több ezeréves történelme gazdagítja a mediterrán települést.

Utazás Hvar szigetére

 

1. Hálókocsis vonattal Splitbe. Átsétálni a komp kikötőbe és az 1-es pont szerint átkompozni Stari Gradba.
2. Stoppal Splitbe. Átsétálni a komp kikötőbe és az 1-es pont szerint átkompozni Stari Gradba.
3. Telekocsis rendszerben az 1-es vagy 2-es pontnak megfelelően. Ezt javasolnám.

 

Hvar szigetére kétféleképpen kompozhatunk át.

Kompmenetrendért katt ide.

1. Split-városából átkompozunk Stari Grad városába. Itt a leghosszabb a kompidő (kb. 2,5 óra) és ez a drágább verzió is. Időben és útban viszont a legrövidebb. Stari Grad városából kb. 10 perces autóút Vrboska városa , ahol a szállásunk található. l,

Hazafelé:
Vrboska városából 10 perces autóút Stari Grad városa. Stari Grad városából átkompozunk – Split városába Split városából Budapestre kb. 6,5 – 10 óra alatt érünk.

2. Drevnik kikötőjéből átkompozunk Sucuraj kikötőjébe. Ez az út hosszabb, de rövidebb a komp idő (kb. fél óra), de olcsóbb az út. – Sucuraj kikötőjéből Vrboska városába kb. 1óra 10perc alatt átautózunk szinte a teljes szigeten hosszában a szállásunkra. Ennek az útnak az előnye, hogy a teljes sziget nagyrészét láthatjuk.

Hazafelé:
Vrboska városából 1óra 10perces autóút vár ránk Sucuraj kikötőjéig.
Sucuraj kikötőjéből átkompozunk- Drvenik kikötőjébe.
Drevnik kikötőjéből 8-10 óra alatt érünk Budapestre.

Kiegészítésképpen a hazafelé vezető utat érdemes BoszniaHercegovinán keresztül tervezni, mert sok szép látnivaló van ott.

Szállás

 

Szállás: Horvátország, Hvar, Vrboska (térkép)

A szállásunk Hvar szigetén Vrboska városában la Venus apartmanban lesz.

Kényelmes apartmanokban, Klimatizáltak, a konyhában található hűtőszekrény változó méretű fagyasztóval, 2 tányéros villanyfőzőlap, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, kávéfőző, konyhai edények, tányérok. A szobában van televízió, de műsor nincs. Az apartmanban a fürdőszobában zuhanyozó, WC, kézmosó van. Az 1-es háznál található a gyerekmedence, a társalgó. Ágyneműt kapunk, viszont törölközőről és wc papírról mindenkinek gondoskodnia kell. Szálláshelyek három apartman házban, az apartmanok különböző nagyságúak és elrendezésűek, felszereltségükben megegyeznek.

 • Stúdió apartmanok- 2 fő részére alkalmas, vagy pótággyal kiegészítve kisgyerekes családok részére. Tartalmaz konyhát, szobát, fürdőszobát WCvel.
 • Kétszobás apartmanok – ezek két különálló egyforma nagyságú szobából állnak, a két szoba között helyezkedik el a konyha, fürdőszoba. Némelyikben nappali is van. Mindegyikhez tartozik terasz.

Gyerekeknek 5 éves kor alatt ingyenes a szállás, 18 éves korig 50% kedvezmény van a szállásdíjból. Családoknál a gyermekek számának függvényében egyéni árat határozunk meg, erről személyesen egyeztetünk

Étkezés

 

 1. Önellátó. Mindenki maga gondoskodik az ételéről, italáról. A konyhában található hűtőszekrény változó méretű fagyasztóval, kéttányéros villanyfőzőlap, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, kávéfőző, konyhai edények, tányérok, konyharuha, mosogatószer, szivacs van.
 2. A közelben vannak házi kifőzdék, pizzériák, vendéglők, éttermek. Az árak a hazainál kb. 30%-kal magasabbak.
 3. Helyi kisboltok: sok minden kapható, de az árak a hazainál kb. 30%-kal magasabbak.
 4. Stari Grad városában van szupermarket, az árak a hazai árakhoz hasonlóak.
 5. Közös étkezés. Szakácsot hozunk magunkkal, aki elkészíti az ételeinket. Napi háromszori étkezés (reggeli, ebéd, vacsora. Az ételek laktóz és glutén mentesen készülnek. A vegánok hús és tojás mentesen, a mindenevők pedig tojással és hússal készült ételeket kapnak.

A kirándulási nap kivételével, ezt az étkezési formát javasolnám, már csak a csapatépítő jellege miatt is.
A kirándulási napokon csak reggeli lesz! Ebéd és vacsora utazás közben étteremben.

 

A Szakács által készített ételek költsége:

120 EUR vagy 1030 KUNA — gyerekeknek 6 éves korig 50%
Ez az összeg 16 étkezést (7 reggelit, 4 ebédet, 5 vacsorát) tartalmaz.
Kérjük étkezés árát készpénzben rendezni az utazás előtt.

A tábor programtervezete

Mit hozzatok magatokkal?

Yoga matracokat vagy Polifoamokat, pléd (2mx2m), 2db polár takaró – a reggeli Chi Kunghoz és a yogahoz, majd a tengerparti programokhoz és a kiránduláshoz.

 

 1. Kis vagy közepes párna, vagy felfújható strand párna, úszómatrac.
 2. Mindenféle strand eszköz (úszó matrac, párna, hurka, vízi pisztoly.
 3. Úszó szemüveg vagy búvárszemüveg, snorkel, búvártappancs.
 4. 50-es faktorú naptej, hűsítő gél, kis elsősegély csomag.
 5. Ivóvíz, üdítő, cukorkák, csokik (ezek mindig legyenek nálatok) élénkítő italok (kávé, tea, cola).
 6. Tengerparti gumi vagy szilikon cipő és strandpapucs, amiben biztonságosan tudsz a sziklás terepen és a tengerben is gyalogolni.
 7. Strandruhák (iszapos masszázshoz olyan fürdőruha, amit nem sajnálsz)
 8. Kókuszzsír a masszázshoz, vagy a bőrünk karbantartásához strand és napozás után.
 9. Hálózsák, opcionális tengerparti alváshoz.
 10. Melegebb (polár) öltözet.
 11. Magnézia.
 12. 2-3db törölköző, strandra, fürdőszobába, programokra
 13. Mécses, mécsestartó, füstölő a hangulat kedvéért (az opcionális parton alváshoz, vagy a szobátokba).
A gyerekeknek hozzak játékot?
Görkorcsolyát, rollert nem érdemes hozni, mert köves, kavicsos a terep. Ezenkívül bármit, amit szeretnek. Érdemes viszont mindenféle strand kelléket hozni.

Hálózsákot hozzak?
Lehetőség lesz parton tölteni az éjszakát, ha szeretnéd kipróbálni érdemes hozni.

Hol érdemes pénzt váltani?
Itthon érdemes kunát váltani. Kérjünk aprót is, mert az autópálya fizetőkapuknál nem biztos, hogy vissza tudnak adni.

Mennyi költőpénzt hozzak?
A két kirándulás kivételével nincs szükség étkezésre külön költeni, csak az egyéni igényeknek megfelelő összeget kell hozni.

Strandcipő fontos?
Igen, mert gyakoriak a tengeri sünök és kavicsosak a strandok, így kényelmesen lehet úszni balesetmentesen.

Érvényes személyigazolvánnyal lehet utazni Horvátországba?
Igen, a magyar állampolgárok beutazhatnak valamennyi forgalomban lévő személyi igazolvánnyal.

Az EU egészsébiztosítási kártya hasznos lehet?
Igen, mert az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség országaiban az orvosilag szükséges sürgősségi ellátás a magyar egészségbiztosítás terhére vehető igénybe.

Az EU egészségbiztosítási kártyát hol érdemes kiváltani, meghosszabbítani?
A Teve utcai ügyfélszolgálaton hosszabb a nyitvatartás, érdemes időben beszerezni a forgalmas nyári időszak előtt. A kártya nem csak személyesen, hanem ügyfélkapun keresztül és postai úton is igényelhető.

Váltsak utasbiztosítást is?
Igen, érdemes, mert sok orvos magánpraxisban működik, illetve baleset estén a hazaszállítást nem fedezi a kötelező egészségbiztosítás.

Felelősségvállalási nyilatkozat

Az AcroContactYoga eseményekhez

 

 1. Kijelentem, hogy a gyakorlóteret és a rendelkezésemre bocsátott felszerelést saját felelősségemre, rendeltetésszerűen használom. Használat után az eszközöket visszateszem azok helyére. Az AcroContactYoga gyakorlatait kizárólag az AcroContactYoga tanár instrukciói alapján végzem segítői (spotter) kísérettel!
 2. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy alkohol, gyógyszer, drog befolyása alatt nem állok!
 3. Tudomásul veszem, hogy az AcroContactYoga egyes óráin való részvétel és az eszközöknek a használata veszélyes szabadidős elfoglaltság, melyet azon személyek folytathatnak, akiknek fizikai és szellemi képességei lehetővé teszik, hogy az AcroContactYoga tanár által meghatározott biztonsági követelményeknek megfelelően végezzék és használják őket.
 4. Ha nem rendeltetésszerűen, előírás szerint használom a felszerelést és a helyet, ezáltal magamban vagy harmadik félben sérülést vagy egyéb kárt okozok, az AcroContactYoga tanár nem vonható felelősségre.
 5. Ha az AcroContactYoga gyakorlatokat nem az AcroContactYoga tanár instrukciói alapján és segítő (spotter) nélkül végzem, ezáltal magamban vagy harmadik félben sérülést vagy egyéb kárt okozok, az AcroContactYoga tanár nem vonható felelősségre.
 6. Az AcroContactYoga tanárt csak az általa okozott sérülésekért, és a szolgáltatott technikai eszközök hibájából keletkezett sérülésekkel összefüggésben terheli felelősség.

 

Nagyon fontos, hogy a Tábor megkezdése előtt ezt elfogadjátok és alá is írjátok, mert ez feltétele az Acro órákon való részvételnek!
A házirendet kommunikációs problémák elkerülése végett írásos formában is közreadom.

 1. A programokon kizárólag a „Felelősségvállalási nyilatkozat” aláírását követően vehetnek rész a Tábor résztvevői.
 2. A Tábori programokon kizárólag a Tábor résztvevői vehetnek részt.
 3. A Táborban az összes program fakultatív jellegű, tehát nem kötelező rajtuk részt venni.
 4. A reggeli ébresztéséről mindenki saját maga gondoskodik.
 5. A reggeli készülődésünk csendes legyen, hogy a pihenni vágyó társainkat ne zavarjuk. 6
 6. Ha eltévedtünk, elkéstünk, rossz helyre mentünk vagy nem találjuk a csoportot, azonnal hívjuk mobiltelefonon a táborvezetőt.
 7. Minden nemű szervezési feladat a Táborvezető dolga.
 8. Egyéni kívánságokkal és problémákkal a társainkat ne zavarjuk, és ne tartsuk fel őket. Ezt minden esetben a táborvezetővel beszéljük meg.
 9. A Tábor vezetőnek minden esetben szólni kell, ha nem veszünk rész valamelyik programon. Fontos tudnunk, hogy egyes programokon hányan vesznek részt.
 10. Bármilyen egészségügyi probléma esetén szólni kell a tábor vezetőnek, aki ezt figyelembe veszi a programok alatt.
 11. A kiskorúakért és a gyerekekért a szülők felelősek 100%-ban. A szülők döntik el, hogy melyik programon vehetnek részt és milyen feladatokat végezhetnek.
 12. A programok a kiírt időpont után 10 perccel elkezdődnek.
 13. Program változtatás jogát a Táborvezető fenntartja.
 14. A program változást a többség is kezdeményezheti.
 15. A programok 0,5 – 1 órát csúszhatnak, a csoport dinamika függvényében.
 16. Bármilyen személyi probléma merül fel, az azonnal jelezni kell a Táborvezetőnek.
 17. Személy elleni uszítás, mások diszkriminálása a Táborban tilos.
 18. Személyi ellentétek azonnal és békésen rendezendők.
 19. A program előtti találkozók minden esetben a közösségitérben történnek.
 20. A program előtti találkozót csengőszó is jelezni fogja, de ettől függetlenül kérjük a pontos megjelenést a részvevőktől.
 21. Mosatlan poharakat, tányérokat, evőeszközöket és személyes tárgyakat nem hagyunk szanaszét a tábor helyszínin.
 22. A szemetet mindig és mindenhol letakarítjuk magunk után.
 23. Dohányzás csak és kizárólag a kijelölt helyen történhet.
 24. A sziget teljes területén tűzgyújtási tilalom van! Tüzet sehol nem gyújthatunk!
 25. Túrázáshoz a megfelelő túrafelszereléseinket hozzuk magunkkal.
 26. A bátorságpóbákon mindenki saját felelősségre vehet részt.
 27. A közösségi teret minden esemény végén közösen összerendezzük, és magunk után összetakarítunk.
 28. A közös étkezések végén a saját tányérjainkat, poharainkat és evőeszközeinket visszavisszük az apartmanjainkba és elmosogatjuk.
 29. Miden program előtt a közösségi térben gyülekezünk! Akkor is, ha a program külső helyszínen lesz.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kontakt és információ

12 + 14 =

Telefonszám:

Email cím:

© 2019 ACROBAT-X ®   AcroContactYoga   ASZF és Adatvédelem

30% KEDVEZMÉNY!

Minden új feliratkozónak és aki még nem járt az óránkon az első óra árából 30% kedvezményt adunk! 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This
MENU
DEMO